تماس با ما

026-32813846

ایمیل

info@somya.ir

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه 8 تا 16

طراحی و پیاده سازی نرم افزار

نرم‌ افزار چیست؟

نرم افزار، مجموعه ای از برنامه های رایانه ای، رویه ها و مستندات است که انجام کارهای مختلف بر روی یک سیستم رایانه ای را بر عهده دارد. عبارت “نرم افزار” برای نخستین بار توسط جان توکی در سال 1958 مورد استفاده قرار گرفت.

یکی از اقسام نرم افزارها نرم افزارهای کاربردی ( Application Software) است.

این قسم از نرم افزارها، کاربر نهایی را قادر می سازد تا امور معینی را به انجام رساند. نرم افزارهای مربوط به کسب و کار، پایگاههای داده و نرم افزارهای آموزشی، برخی از اشکال نرم افزارهای کاربردی هستند. همچنین واژه پردازهای مختلف که باید توسط کاربر، به انجام کارهای تخصصی اختصاص داده شوند، نمونه های دیگری از نرم افزارهای کاربردی هستند.

برنامه نویسی مقوله ای بسیار گسترده است و انواع مختلفی از زبانهای برنامه نویسی برای آن ساخته شده اند که از لحاظ نحوه کار ، موارد استفاده و غیره، تفاوت های زیادی با همدیگر دارند . بطور کلی زبان های برنامه نویسی به دو گروه زیر تقسیم می شوند:

 

  • زبان های برنامه نویسی دسکتاپ
  • زبان های برنامه نویسی تحت وب

 

مورد اول یعنی زبان هایی که برای برنامه نویسی دسکتاپ استفاده می شوند، جهت نوشتن برنامه هایی به کار می روند که بر روی کامپیوتر قابل اجرا می باشند مانند نرم افزارهای ویندوزی ولی زبانهای برنامه نویسی تحت وب برای ساخت برنامه هایی استفاده می شوند که بر روی شبکه یا همان وب اجرا شده و می توان آنها را بر روی شبکه ای مانند اینترنت انتشار داد، این زبان های برنامه نویسی را در اصطلاح زبان های طراحی سایت  یا طراحی وب می گویند. مدیران و کارشناسان این مجموعه در زمینه مطالعات نظری، تجربی،مشاوره، برنامه نویسی و پیاده سازی نرم افزارهای تحت وب  دارای سوابق علمی و پژوهشی هستند. نیازسنجی، تحلیل، طراحی، تولید و پیاده‌سازی و استقرار سامانه نرم‌افزاری در زمینه‌های مختلف، را می‌توان اصلی‌ترین فعالیت و تخصص شرکت فراز ارتباطات آسانا (سمیا) دانست.پروسه تولید نرم افزار با استفاده از برترین تکنولوژی های نرم افزاری و طبق استانداردهای بین المللی ، منطبق بر نیازهای کاربران پیش خواهد رفت و خروجی نهایی، نرم افزاری خواهد بود که کلیه نیازهای شما را پاسخگو خواهد بود.

مشتریان مختلف شیوۀ کار و نیازهای گوناگونی دارند. ممکن است نوع کسب و کار یک مشتری، به حدی منحصر به فرد یا پیچیده باشد که نرم افزار مناسبی برای پاسخ به نیازهای آن در بازار موجود نباشد؛ و یا نرم افزار های موجود فقط بخشی از نیازهای مشتری را تأمین کنند. طبیعی‌ست که شرکت ها، سازمان ها، اشخاص و مشاغل گوناگون نیاز به نرم افزار های شخصی و اختصاصی در حیطه مورد نیاز خود دارند. برای رفع این مشکل نرم افزار باید بر اساس تحلیل و نیازسنجی اختصاصی مشتری طراحی و پیاده سازی شود تا بتواند تمام نیازهای مشتری را پاسخگو باشد.

شرکت فراز ارتباطات آسانا (سمیا)  با کادری با تجربه در زمینۀ تحلیل، برنامه نویسی و پیاده‌سازی انواع نرم افزارهای مشاغل، نرم افزار های تخصصی صنایع و حرفه های گوناگون، تولید نرم افزارهای سفارشی اختصاصی به سفارش مشتری، آمادۀ ارائۀ هرگونه خدمات مشاوره و اجرا در زمینه تولید نرم‌افزارهای سفارشی شما است.

مهندسین ما با استفاده از جدیدترین و کارآمدترین ابزارهای برنامه نویسی روز دنیا، همواره در حال ایجاد خلاقیت و نوآوری در راستای تولید محصولات رقابتی با کیفیت بسیار بالا (مطابق با استانداردهای جهانی) هستند. هدف ما استفاده از آخرین دستاوردهای دانش نرم افزار روز دنیا در راستای رفع نیاز نرم افزاری مشاغل و صنایع گوناگون در تولید و توسعه نرم افزار های سفارشی است.

مراحل تولید یک نرم افزار سفارشی

تولید نرم افزار سفارشی مراحل خاص خود را دارد. جدای از مراحل و فازهای مختلف تولید یک نرم افزار که تخصص و دانش خاص خود را می‌طلبد و متدولوژی های گوناگونی برای این امر وجود دارد که روز به روز بر دامنۀ تکامل و پیشرفت آن ها افزوده می‌شود، در برخورد با سفارش تولید یک نرم افزار سفارشی مراحلی وجود دارد که در ذیل به آن اشاره می‌کنیم:

تحلیل نرم افزار

از مهمترین فعالیت ها در تولید یک نرم افزار سفارشی و مستقل، استخراج و تحلیل نیازمندی های مشتری است. کمک دها دیتا به شما، ارائۀ مشاوره رایگان به شما به صورت برگزاری جلسات حضوری و غیر حضوری متعدد، ارائۀ پیشنهاد در زمینۀ تکنولوژی های موجود، توجیه نحوه ی پیشرفت پروژه، توضیح نحوه ی انجام مرحله به مرحله ی نرم افزار سفارشی شما و… خواهد بود.

طراحی نرم افزار

ساخت یک مدل برای یک نرم افزار سفارشی قبل از پیاده سازی شبیه به طراحی نقشه برای ساخت یک ساختمان است. در بسیاری از شاخه های مهندسی پیش از ساخت محصول به توصیف چگونگی محصولاتی که باید ساخته شود می‌پردازند که توسعه نرم افزار نیز از این امر مستثنی نیست. طراحی سبب شکل گیری دید درستی از ارکان معماری نرم افزار سفارشی خواهد شد.

پیاده سازی نرم افزار

پیاده سازی بخشی از فرآیند تولید نرم افزار است که در آن کدنویسی و برنامه نویسی پروژه نرم افزار سفارشی نوشته می‌شود. در این فاز، نرم افزار بر اساس معماری از قبل طراحی شده، پیاده سازی و برنامه نویسی می‌شود. به واقع ساخت نرم افزار در این مرحله صورت می‌پذیرد. دها دیتا با توجه به شناختی که از نیازهای مشتری به دست آورده و با توجه به بستری که قرار است نرم افزار در آن تولید شود (اعم از نرم افزار تحت وب، تحت ویندوز، تحت اندروید، تحت لینوکس و…) زبان برنامه نویسی نرم افزار و پایگاه داده را به مشتری پیشنهاد می‌دهد و پس از تصویب نهایی در برگه ی مستندات پروژه، نرم افزار را پیاده سازی می‌کند.

آزمون نرم افزار

آزمایش یا تست نرم افزار یکی از مهمترین بخش هایی است که در حین فرآیند پیاده سازی پروژه های نرم افزاری باید مورد توجه قرار گیرد. در تمام متدلوژی های تولید نرم افزار که چرخه ی تولید نرم افزار نامیده می‌شوند (اعم از RUP، آبشاری، حلزونی و…) برای آزمون نهایی نرم افزار روش های مدون و جامع و کاملی شکل گرفته است. صحت و دقت فعالیت های آزمون نرم افزار به طور مستقیم در کیفیت نتایج پروژه ها مؤثر است. از این رو برنامه ریزی و اجرای صحیح آزمون نرم افزار می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در موفقیت یا شکست پروژه‌های نرم افزاری ایفا نماید.

استقرار و گسترش نرم افزار

پس از پایان آزمون اولیه ی نرم افزار، استقرار و تحویل سیستم در محیط کار نهایی انجام خواهد شد. تمرکز این فاز بر تضمین نرم افزار برای استفادۀ کاربران نهایی نرم افزار است. در این نقطه از چرخۀ حیات نرم افزار، تمرکز روی بازخورد (feedback) کاربر در خصوص تنظیم دقیق محصول، پیکربندی نرم افزاری، نصب و نکات مربوط به قابلیت استفاده خواهد بود. با اتمام این فاز، باید اهداف به طور کامل برآورده شده باشد و پروژه در موقعیتی قرار گیرد که بتوان آن را خاتمه داد. در این فاز دها دیتا با استفاده از بازخوردهای اولیه ی کاربران به رفع نقایص احتمالی اهتمام خواهد ورزید، به خصوص رابط کاربری نرم افزار(User Interface) باید برای کاربران جذاب باشد تا نرم افزار بتواند مورد استفاده ی آسان قرار گیرد.

پشتیبانی

نرم افزار ماهیتی پویا دارد که پس از استقرار یک پروژه نرم افزاری به اتمام نمی‌رسد. ارتقای نرم افزار و ارائۀ نسخه‌های جدید با قابلیت‌های بیشتر و یا نیازمندی‌های جدیدی که کاربران با آن مواجه می‌شوند، رفع خطاهای موجود در سیستم فعلی، آموزش مستمر کاربران سیستم و آموزش کاربران جدید از مهم‌ترین اهداف فاز پشتیبانی محسوب می‌شوند. این نکته مهم نیست که تیم تولید و توسعه برای ایجاد یک نرم افزار چقدر زمان و برنامه ریزی صرف می‌کنند، چرا که اگر در پایان، کاربران نهایی از عملکرد نرم افزار راضی نباشند چرخۀ حیات نرم افزار به پایان می‌رسد و عملاً کاربرد و راندمان مفید خود را نخواهد داشت.

دلایل موفقیت ما در این حوزه عبارتند از:

نرم افزارهای تولید شده توسط این شرکت بصورت کاربردی و در جهت تأمین سود برای مشتری ایجاد می گردند.

هزینه تولید نرم افزار توسط این شرکت نسبت به کیفیت آن پائین می باشد.

تجربه و تخصص ما در زمینه تولید نرم افزارهای سفارشی و درک ما از مراحل تولید یک نرم افزار.

کیفیت و به روز بودن ابزارها و معماری هایی که در تولید نرم افزارها استفاده می شود.

انعطاف پذیری و پشتیبانی ما برای پشتیبانی هر سیستمی که تولید می شود با توجه به تربیت نیرو های داخلی تضمین شده است.

 

این شرکت با تکیه بر چندین سال تجربه خود در زمینه پیاده‌سازی و تولید نرم‌افزار و برنامه کاربردی در دانشگاه ها و مؤسسات کشور و با بهره‌گیری از کارشناسان خبره در امور تحلیل و طراحی سیستم و برنامه‌نویسی، این توانمندی را در مجموعه نرم‌افزاری خود ایجاد نموده است تا نسبت به اجرا و پیاده‌سازی برنامه‌های کاربردی به سفارش در حوزه‌های مختلف اقدام نماید. سوابق روشن شرکت در تولید ده‌ها نرم‌افزار کاربردی خاص، نشان‌دهنده توان بالای ما، به عنوان یک شرکت نرم‌افزاری است.